Рим. Вечният град. Вероятно го наричат така, тъй като попаднете

...
 Рим. Вечният град. Вероятно го наричат така, тъй като попаднете
Коментари Харесай

10 неща, които да направите в Рим

 Рим. Вечният град. Вероятно го назовават по този начин, защото попаднете ли в него, може да ви е нужна безкрайност, с цел да го разгледате.

Красивата италианска столица може да предложи доста. Нека обаче се съсредоточим върху тъкмо 10 неща. Искате ли?

1. Разгледайте забележителностите на изгрев слънце
Станете рано-рано и се разходете из към момента спящия град. Няма да съжалявате!

2. Разглеждайте града пешком
Може да ви се стори необичайно като съвет, само че Рим си заслужава да бъде прегледан единствено и само пешком. Насладете се на опцията да стигате от едно място до друго единствено благодарение на краката си. На която и улица да попаднете, животът на елементарния италианец ще ви въодушеви.

3. Закусвайте в Roscioli Caffè Pasticceria
Това кафене е малко по размери, даже от време на време претъпкано. Но това не е без съображение. То се харесва както на жителите на Рим, по този начин и на чужденците.

Преди да се окопитите, ще ви бъде сервирана вода с лед и ще бъдете запитани какво желаете да поръчате. Вземете си капучино и cornetto salato. А кроасан? Защо не!4. Нахранете се лакомо в локална пекарна

Направете си услуга, нахранете сетивата си, отивайки в локална пекарна. Там ще откриете превъзходни произведения от тесто.



5. Насладете се изкуството на аперитивите
Ако в нормалния случай вечеряте към 19:00 часа, нямате шанс, че сте в Рим. Много заведения за хранене в Рим към момента не са отворили порти. Италианците по традиция започват вечерята си към 20:30 часа. Най-рано!

Поради това аперитивите са доста значими. Направете като италианците. Насладете се на всички солени чипсове, маслини, печени ядки и т.н.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР